Gezond, vers en divers! Je kind is volop in de groei en heeft daarbij de juiste gezonde voeding nodig. Producten als groente, fruit, melk en brood zijn belangrijk als bron van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Kinderen op onze opvang krijgen vier keer per week een vers bereide maaltijd uit eigen keuken boordevol kleurrijke groente. Ons menu is afwisselend en lekker! Tussendoor krijgen de kinderen gezonde tussendoortjes denk hierbij aan brood en crackers, fruit- en groente snacks, yoghurt maar ook flesvoeding.

Wij houden rekening met specifieke wensen van ouders en kinderen i.v.m. dieet, allergie of geloofsovertuiging. Op ons kindontwikkelcentrum wordt niet gesnoept met uitzondering van een kaakje, rijstwafel of soepstengel. Soms vraagt een feestelijk moment zoals een verjaardag om een uitzondering. Ons personeel kan tips geven voor een verantwoorde traktatie.

Daarnaast is Kind van Zuid een Lekker Fit organisatie. Meer informatie over het Lekker Fit programma tref je op de pagina van de gemeente Rotterdam: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lekker-fit/

Borstvoeding

Krijg je kind borstvoeding? Je kunt afgekolfde melk meegeven bij het brengen van je kind. De afgekolfde melk wordt verwarmd in een flessenverwarmer. Vermeld wel je naam en datum op de fles. Zo krijgt je baby op de opvang zijn vertrouwde moedermelk.